U četvrtak glasanje o članovima saveta

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. јул 2011.
BEOGRAD, 25. jula 2011. (Beta) - Skupština Srbije završila je u ponedeljak raspravu o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku, o čemu će se izjasniti u četvrtak, 28. jula.

Poslanici opozicionih stranaka tokom rasprave ukazali su da je "neprihvatljivo" da članovi i predsednik Saveta budu izabrani bez javnog konkursa po hitnom postupku, jer novi Predlog zakona o energetici, koji bi uskoro trebalo da bude usvojen, predviđa drugačiju proceduru.

Prema odredbama Predloga zakona o energetici, koji bi trebalo da bude usvojen do kraja nedelje, članovi Saveta biraju se na javnom konkursu na period od pet godina. Za predsednika Saveta Agencije za energetiku Vlada Srbije je ponovo predložila Ljubu Maćića.

U obrazloženju se navodi da je Maćić predložen jer je "u dosadašnjem radu postigao rezultate koji su doprineli da Agencija ostvari svoje ciljeve". Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić je rekao da je način na koji se biraju članovi Saveta Agencije najbolji prikaz kako vlasti u Srbiji vide proces evropskih integracija.

Parlament će nakon jednočasovne pauze nastaviti osmu vanrednu sednicu raspravom o nekoliko međunarodnih sporazuma iz oblasti odbrane i ljudskih prava.


Извор[уреди]