UN pomaže Srbiji da se bori protiv korupcije

Извор: Викиновости


24. avgust 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji Vilijem Infante izrazio je danas spremnost UN da pomognu Srbiji u svim sferama borbe protiv korupcije, saopšteno je u petak iz Vlade Srbije.

Infante je u petak razgovarao sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem.

Teme sastanka bile su borba protiv korupcije, program razvoja kapaciteta za upravljanje zalihama konvencionalne municije u Srbiji, kao i rodna ravnopravnost žena u vojsci.

Infante je izrazio spremnost da pomogne šefu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Aleksandru Vučiću u osnivanju ekspertskih timova za izradu akcionih planova i preduzimanju konkretnih mera u borbi protiv korupcije, obuci personala i finansijsku podršku za izgradnju kapaciteta neophodnih za borbu protiv korupcije.

Obe strane smatraju da će sagledavanje dobre prakse, ali i eventualnih manjkavosti u sprovođenju procedura koje se odnose na sprečavanje rizika od korupcije, pomoći Vladi Srbije da umanji te rizike.

Vučić je ocenio da visoko kvalitetna saradnja Ministarstva odbrane sa Ujedinjenim nacijama i njenim specijalizovanim agencijama i telima ima veoma veliki značaj za nastavak reformi, čemu je Ministarstvo odbrane Srbije istinski privrženo, što je posebno važno i za napredak ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

(KraJ)

Izvor[уреди]