Užičanka pobednica takmičenja u besedništvu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. март 2011.
BEOGRAD, 12. marta 2011. (Beta) - Sonja Milivojević iz Užica pobednica je ovogodišnjeg takmičenja "Besede u Zoranovu čast", koje šestu godinu organizuju Demokratska stranka (DS) i Fond dr Zoran Đinđić.

Milivojevićevoj je prvu nagradu za besedu "Crni majdan", u finalu takmičenja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, uručio predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić.

Drugo mesto na takmičenju u besedništvu osvojila je Marija Petrović iz Surdulice za besedu "Od proklete avlije, do čarobnog brega", a treće mesto pripalo je Sanji Kljajić iz Rume za besedu "Šansa da budem čovek".

U finalu takmičenja "Besede u Zoranovu čast" učestvovalo je osmoro besednika, a tema govora ove godine bio je citat Zorana Đinđića "Pre nego što baciš kamen na drugoga, reci šta si uradio".

Kvalitet besede, originalnost izvođenja, jasnoću poruke i reakciju publike ocenjivao je žiri u čijem sastavu su bili Boris Tadić, predsednica Fonda dr Zoran Đinđić Ružica Đinđić, predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, potpredsednik DS Dragan Šutanovac, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac i glumci Anica Dobra i Vojislav Brajović.

Ranije u subotu u Centru za kulturnu dekontaminaciju prikazan je film o premijeru Srbije Zoranu Đinđiću "Atentat, naša privatna stvar". Autorke filma su urednice emisije "Peščanik" Radija B92 Svetlana Lukić i Svetlana Vuković.


Извор[уреди]