Turneja Društvenog Preduzetništva 2010

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Beograd/Beč (PRObjave) U okviru "Turneje Društvenog Preduzetništva 2010", čiji je pokrovitelj dobitnik Nobelove nagrade za mir i osnivač Gramen banke Muhamed Junus (Muhammad Yunus), otvoren je poziv za učešće u Radionici o društvenom preduzetništvu, koja je namenjena studentima, državnim službenicima, medijima, preduzetnicima, investitorima, fondacijama i nevladinim organizacijama.

Organizatori ove inicijative su ERSTE Fondacija, ERSTE Grupa, good.bee, Ministarstvo rada, socijalnih pitanja i zaštite potrošača Austrije i Gramen kreativna laboratorija, u partnerstvu sa Kabinetom potpredsednika Vlade Republike Srbije za evropske integracije, Božidara Đelića, i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva. Tokom rada, biće predstavljen koncept društvenog preduzetništva s ciljem da se razviju ideje i modeli za rešavanje specifičnih društvenih problema. Radionica će biti održana na Ekonomskom fakultetu i u Kulturnom centru "Grad" u subotu 30. oktobra, a prijave se već danas mogu popuniti na internet stranici: http://www.socialbusinesstour.com/. Prijave se mogu podneti do 15. oktobra, a broj polaznika je ograničen. Učešće na radionici je besplatno, a radni jezik je engleski.

Društveno poslovanje označava biznis model koji se zasniva na rešavanju društvenih problema na preduzetnički način. Kao doprinos Evropskoj godini suzbijanja siromaštva i društvene isključenosti, "Turneja Društvenog Preduzetništva 2010" značajno podstiče kreiranje dugoročne i održive inicijative društvenog preduzetništva u centralnoj i istočnoj Evropi.

Koncept društvenog poslovanja je stvorio dobitnik Nobelove nagrade, profesor Junus, koji će boraviti u Beogradu 30. oktobra 2010. godine.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg