Tužilaštvo završava pretkrivični postupak o pobuni JSO

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. јануар 2011.
BEOGRAD, 4. januara 2011. (Beta) - Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal završava pretkrivični postupak o pobuni nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) u novembru 2001. godine, izjavio je specijalni tužilac Miljko Radisavljević.

On je za list Politika rekao da tužilaštvo prikuplja podatke i dokaze o događajima koji su prethodili atentatu na premijera Zorana Đinđića, a koji nisu bili predmet pravnosnažno okončanog krivičnog postupka, i da će uskoro dati krivičnopravnu ocenu pobune JSO.

"Tužilaštvo postupa po krivičnoj prijavi koju je podneo advokat Srdja Popović i radi na razjašnjenju događaja od 11. novembra 2001. godine, u vezi sa samoinicijativnim izlaskom JSO iz njihove baze u Kuli i dolaskom u Beograd. Realno je očekivati da će tužilaštvo uskoro kroz svoju odluku dati krivičnopravnu ocenu ovog događaja", kazao je Radisavljević.

Na pitanje da li će u istrazi kao osumnjičene saslušati i osobe koje je u krivičnoj prijavi imenovao advokat Srdja Popović, a među kojima su i bivši premijer Vojislav Koštunica i načelnik KOS-a Aco Tomić, Radisavljević je kazao da biti saslušani "svi oni koji o tom događaju nešto znaju".

"Da li će neko od njih imati i status osumnjičenog, znaće se kada tužilaštvo bude donelo odluku da li ima osnova za podnošenje zahteva za sprovođenje istrage", rekao je on.


Извор[уреди]