Tužilaštvo bez komentara na odluku o huliganima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. март 2011.
BEOGRAD, 19. marta 2011. (Beta) - Odluku Ustavnog suda Srbije da odbaci inivijativu Republičkog javnog tužilaštva za zabranu rada 15 navijačkih podgrupa, u nadležnom tužilaštvu danas nisu želeli da komentarišu.

Ustavni sud je na sednici održanoj 17. marta odbacio predlog Republičkog tužilaštva za zabranu rada "ekstremnih podgrupa u okviru udruženja građana i van udruženja" zbog, kako je obrazloženo, nepostojanja ustavnih i zakonskih pretpostavki za vođenje postupka pred tim sudom i odlučivanje o takvom zahtevu.

Reč je o podgrupama navijača Partizana, Zvezde i Rada: "Ultra bojs", "Belgrejd bojs", "Ultras", "Brigate", "Alkatraz", "Ludaci - Padinska Skela", "Anti-Romi", "Saut femili", "Hed hanters", "Iridućibili-Nbg", "Šedous", "Ikstrim bojs", "Čuvari časti", "Brein demidž" i "Junajted fors 1987".

Taj sud odbacio je u decembru prošle godine zaključak sudije izvestioca Dragiše Slijepčevića da je sud nadležan da odlučuje o zabrani registrovanih i neregistrovanih udruženja i podgrupa. Odbacivanjem tog zaključka tada je odloženo razmatranje zahteva republičkog javnog tužioca, a sudija izvestilac je trebalo da predloži dalje postupanje.


Извор[уреди]