Tužba zbog papagaja koji leti ukrivo

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

6. јул 2010.
BEČ, 6. jula 2010. (Beta) - Jedan Danac tužio je sudu uzgajivača papagaja koji mu je, kako tvrdi, prodao kakadua koji leti ukrivo, javili su austrijski mediji.

Danac tvrdi da mu je prilikom kupovine ptice rečeno da je papagaj Sepi zdrav, ali da je on ustanovio da kakadu boluje od teškog poremećaja jetre, zbog čega leti ukrivo. Novi vlasnik papagaja se, kako kaže, oseća prevarenim i zatražio je pravdu na sudu u Klagenfurtu. Papagaj je u ponedeljak pred sudskim veštakom u sajamskoj hali u Klagenfurtu mora da leti nekoliko krugova i prikaže svoje letačke sposobnosti. Taj događaj izazvao je veliko interesovanje medija.

"Dakle, ja kao laik samo mogu da kažem da ova ptica leti ravno. Nisam primetio nikakav poseban problem", komentarisao je jedan od očevidaca. "Napravili smo nekoliko pokušaja. Kakadu leti horizontalno, dakle ravno, ali ne i visoko - nešto sa ovom pticom nije u redu", kazao je sudski veštak Aleksander Rabič. Ptica će biti podvrgnuta svim neophodnim medicinskim analizama, a rezultati o njenom zdravstvenom stanju biće poznati za dva do tri meseca. Cinjenica je, međutim, da će troškovi sudskog spora biti veći nego što je sama vrednost papagaja, pošto već sada iznose oko 10.000 evra.


Извор[уреди]