Trijumfalan koncert Brajana Ferija u Beogradu

Извор: Викиновости


21. септембар 2011.
BEOGRAD, 21. septembra 2011. (Beta) - Britanski kantautor Brajan Feri (Bryan Ferry) nastupio je u utorak uveče u Beogradskoj areni, i mada pevački nije bio u formi, priredio je koncert koji je u muzičkom, sviračkom, aranžmanskom i scenskom smislu bio potpuni trijumf.

Ovo je treći Ferijev nastup u Beogradu za poslednjih pet godina, i u odnosu na prethodne bilo je vidljivo da su mu zdravstveni problemi i poodmakla životna dob (66 za nekoliko dana) oduzeli energiju kojom je ranije zračio na sceni: uglavnom je stajao ili je sedeo svirajući klavijature, a na polovini koncerta napravio je 20-minutnu pauzu.

Takođe, bilo je očigledno da ga je vokal izdao: nije bio u stanju da izvuče visoke deonice niti da pusti glas, pa su ga pokrivali "masni" ženski vokali; ali to ništa nije naškodilo koncertu, jer su takvi vokali zaštitni znak Ferijevih albuma, i pesme su stoga delovale kao da su malo prearanžirane i osvežene.

Muzički deo je bio konstantno na najvišem nivou, budući da je slavni pevač nastupio sa raskošnim bendom sviračkih "ajkula" - uglavnom proverenih saradnika kao što je gitarista Kris Spalding (Ćris) - što je uz podršku jednog od najboljih ozvučenja koje se u Areni ikad moglo čuti doprinelo da 6.000 ljudi stalno bude na nogama.

Извор[уреди]