Trijumf Montevidea na MTV nagradama

Извор: Викиновости


6. јун 2011.
BEOGRAD, 5. juna 2011. (Beta) - Na prvoj dodeli regionalnih "Gorki list MTV filmskih nagrada" u nedelju uveče srpski "Montevideo, Bog te video" proglašen je za najbolji film, dok su njegovi protagonisti Nina Janković i Miloš Biković, u preostale dve kategorije, osvojili naslove najbolje glumice i glumca.

Na MTV svečanosti upriličenoj u beogradskom pozorištu i operi "Madlenijanum", režiser "Montevidea" Dragan Bjelogrlić zahvalio je svima koji su glasali za njegov film i čestitao svojim glumcima Jankovićevoj i Bikoviću "na prvim nagradama u životu".

"Želim da ovo postane najozbiljnija filmska manifestacija u regionu, jer treba da se malo družimo i takmičimo", poručio je Bjelogrlić.

U konkurenciji za najbolji film bili su i srpska tinejdžerska drama "Tilva Roš", slovenačka komedija "Gremo mi po svoje", hrvatski akcioni-triler "Šuma Summarum" i makedonsko ostvarenje "Majki".

Prva dodela regionalnih MTV nagrada, po uzoru na tradicionalne svetske "MTV Movie Awards", protekla je uz "crveni tepih", ovaj put zelene boje u duhu sponzora Gorkog lista, kojim su prošetale VIP zvanice, većinom iz Beograda i Srbije.


Извор[уреди]