Tri časa Divljana u Domu sindikata

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу9. март 2010.
BEOGRAD, 9. marta 2010. (Beta) - Muzičar Vlada Divljan u ponedeljak uveče na osmomartovskom koncertu u beogradskom Domu sindikata pored najpoznatijih ljubavnih pesama samostalne karijere i kultnih "Idola", izveo je blok povodom 30. godišnjice novog talasa, kao i svoj dugonajavljivani gej narodnjak "Zaljubljen sam u svog jarana".

Divljan i njegova prateća grupa "Nevladina organizacija" za svoj drugi koncert povodom Dana žena umesto rokerskog Doma omladine odabrali su veći i estradniji Dom sindikata, koji su uspeli ispuniti skoro u potpunosti, pruvukavši oko 1.500 Beogradjanki i njihovih pratilaca.

Na početku Divljan je podsetio da je prošlo "1030 tisuća godina" od početaka novog talasa u Beogradu odsviravši repertoar prvog koncerta iz 1980. godine tada upravo osnovanih "Idola", koji su činile pesme "Igrale se delije", "Plastika", "Retko te vidjam sa devojkama" i "Pomoć, pomoć", poslednje dve sa prvog singla benda.

Dvorana sa stolicama kao da nije prijala ni publici ni bendu, pa je prvih pola sata proteklo u atmosferi uzajmnog ispitivanja, da bi Divljan uspeo da animira prisutne da ustanu i plešu uz pesme "Odnesi me" sa poslednjeg albuma "Sve laži sveta" (2000) i klasik "Idola" "Vetar i zastave".


Извор[уреди]