Trećina svih krivičnih dela u Beogradu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. октобар 2010.
BEOGRAD, 29. oktobra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Ivica Dačić izjavio je u petak da se u Beogradu izvrši trećina od ukupnog broja krivičnih dela u Srbiji, što govori o složenosti bezbednosne situacije u glavnom gradu.

Na sednici Skupštini Beograda koja razmatra bezbednosnu situaciju Dačić je rekao da se, ipak, u prvih devet meseci ove godine beleži smanjenje ukupnog kriminaliteta u glavnom gradu. "Beogradu nedostaje 2.000 policajaca", kazao je ministar i dodao da osim nedovoljno ljudi, policiju u glavnom gradu muče manjak opreme i male plate. Ipak, ocenio je on, poverenje građana u policiju raste.

Tokom oktobra, kazao je Dačić, tri manifestacije su zahtevale angažovanje velikog broja policajaca. Za Paradu ponosa angažovano je 5.600 policajaca, za obezbeđivanje američke držzavne sekretarke Hilari Klinton 4.000, a za derbi između Zvezde i Partizana 4.300.

Tokom oktobra povređeno je 173 policajca, šest teško, te 31 građanin, među kojima petoro teško. Oštećeno je 77 vozila, 42 policijska, kao i 24 objekta. Privereno je 259 izgrednika, a u pritvoru zadržano 132.

Sednici sazvanoj na inicijativu Liberalno-demokratske partije (LDP) sem Dačića prisustvovali su i direktor policije Milorad Veljović, čelnici beogradske policije i gradonačelnik Dragan Đilas.


Извор[уреди]