Treća osoba nije umešana u ubistvo gardista

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. novembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Sudija nekadašnjeg Vojnog suda koji je radio istragu o pogibiji gardista u Topčideru Vuk Tufegdžić odbacio je rezultate veštačenja po kome je treća osoba umešana u ubistvo dvojice gardista u Topčideru 2004. godine.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su na straži ispred podzemnog komandnog mesta "Karaš" u kasarni na Topčideru u Beogradu, 5. oktobra 2004. godine.

"Zalažem se da se ova priča do kraja rasvetli, pošteno i korektno. Vreme će pokazati da ovo nema nikakve veze s tim da ih je neko ubio", rekao je Tufegdžić za beogradski Danas povodom nalaza veštaka iz SAD Ljubiše Dragovića da je gardiste ubila treća osoba. Tufegdžić, koji je sada istražni sudija Okružnog suda u Beogradu, ocenio je da tim "veštačenjem ni u čemu nisu dovedeni u pitanje raniji nalazi vojne istrage da je jedan vojnik prvo ubio drugog, pa onda sebe i da trećeg lica nema".

Veštak iz Ouklenda Ljubiša Dragović, kojeg je angažovao beogradski Okružni sud, naveo je da je gardiste ubila treća osoba i da nema dokaza da je reč o samoubistvu, kao i da Jakovljević nije ubio Milovanovića, niti suprotno. Istu ocenu donela je i državna komisija koju je predvodio advokat Božo Prelević.

Извор[уреди]