Transfer Karadžića važan korak za saradnju Srbije i EU

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагуBRISEL, 30.jula 2008.(Beta) - Prebacivanje Radovana Karadžića u nadležnost Haškog suda svedoči da je nova srpska vlada "uključena u punu saradnju s Haškim sudom" i predstavlja važan korak za saradnju Srbije i Evropske unije, ocenila je u sredu Evropska komisija.

To je agenciji Beta izjavio predstavnik za štampu Evropske komisije Amadeu Altafaž, koji je podvukao da je "transfer optuženog Karadžića u nadležnost Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju važan korak za međunarodnu pravdu i za Srbiju, kad je reč o saradnji Srbije s tim sudom".

"Ovo je još jedan povoljan znak i korak uz samo hapšenje Karadžića, koji svedoči da je nova srpska vlada uključena u punu, a podvlačim tu reč punu, saradnju s Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju", rekao je portparol Evropske komisije.

Dodao je takođe da je to veoma važan doprinos ne samo za međunarodnu pravdu, već i za mir i stabilnost u celom regionu. Za Evropsku komisiju je to, podvukao je predstavnik za štampu Altafaž, takođe važan korak u saradnji Evropske unije i Srbije.

Извор[уреди]