Traži se rešenje za čačansku fabriku

Извор: Викиновости


22. новембар 2010.
BEOGRAD, 22. novembra 2010. (Beta) - Ministarstvo ekonomije Srbije saopštilo je u ponedeljak da pokušava da pronađu rešenje kako bi čačanska fabrika za proizvodnju čipsa "Slap grupa" ponovo počela da radi.

U saopštenju povodom protesta radnika koji su nakon uvođenja stečaja ostali bez posla, ministarstvo navodi da će do ponovnog pokretanja proizvodnje u čačanskoj fabrici voditi brigu o tome da radnici koji su do sada radili u fabrici budu zbrinuti do konačnog rešenja.

Dodaje se da fabrika mora nastaviti da radi ne samo zbog 130 radnika već i zbog poljoprivrednih proizvođača koji su oslonjeni na tu fabriku.

"Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je u svakodnevnoj komunikaciji sa zaposlenima čipsare, koji su upoznati sa činjenicom da se u datim okolnostima pronalazi rešenje da fabrika ponovo proradi na zdravim osnovama, što znači bez dugova koji su napravili dosadašnji vlasnici, sa ozbiljnim proizvodnim programom koji će omogućiti dugoročnu i kontinuiranu proizvodnju, na profitabilnim osnovama", navodi se u saopštenju.


Извор[уреди]