Traže smenu Stefanovića

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

5. септембар 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Predsednici opština Zvečan, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok Dragiša Milović, Krstimir Pantić i Slaviša Ristić zatražili su u ponedeljak smenu šefa srpskog pregovaračkog tima u razgovorima sa Prištinom Borka Stefanovića jer, kako su obrazložili, svojim dogovorima nanosi štetu kosovskim Srbima.

„Stefanović je od kada pregovara sa Prištinom naneo veću štetu Srbima na Kosovu i Metohiji nego što je to uradila međunarodna zajednica za prethodnih 12 godina“, ocenili su predsednici opština na konferenciji za novinare u Zvečanu.

Kao razlog za smenu naveli su i to da Stefanović ne uživa poverenje kosovskih Srba, a ni njihovih lidera sa severa pokrajine. mOčekujemo poziv od predsednika Srbije Borisa Tadića da na sastanku u Beogradu jasno kažemo da više ne želimo da sarađujemo sa Stefanovićem, rekao je predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić. mČelnici opština sa severa su ocenili da se Stefanović u Briselu dogovorio u svoje lično ime i najavili da će zahtevati da se Vlada i Skupština Srbije o tome izjasne.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić ocenio je da ono što je do sada dogovoreno u Briselu samo šteti Srbima u Pokrajini, a posebno onima na severu.

Pantić je objasnio „da su Srbi 12 godina uspevali da zadrže institucije na severu, koristili su srpske tablice i dokumenta, a zbog dogovora koji je postignut u Briselu od 1. novembra moraće da koriste kosovske tablice i dokumenta“.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg