Totalni spektakl u duhu epohe

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. август 2011.
Смедерево-  (Beta) - Pozorišna premijera produkcije Tvrđava teatra "Ja sam vetar" Norvežanina Juna Fosea, koja je izvedena u subotu uveče na festivalu u Smederevu, podelila je mišljenja pozorišnih kritičara.

Kritičar Raško Jovanović kazao je na konferenciji za novinare da je predstava u režiji Stevana Bodrože i interpretaciji Milutina Miloševića i Bojana Žirovića gledaoce "uvukla u filmsku režiju, s muzikom koja se mogla slušati zatvorenih očiju".

"Mislim da smo upravo u ovo naše multimedijalno vreme imali prilike da gledamo jedan totalni spektakl u duhu vremena, u duhu epohe", ocenio je Jovanović.

Kritičar Jovan Ćirilov rekao je da je dobra stvar kod predstave "Ja sam vetar" to što je realizacija počela sa jeftinom produkcijom.

Predstava "Ja sam vetar", koja je premijerno prikazana u subotu, biće u nedelju uveče reprizirana u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Tvrđava teatar traje do 20. avgusta, kada će biti proglašeni pobednici i publici ponuđena "Lisabonska priča", fado balet na libreto Maje Volk u koreografiji Aleksandra Ilića, uz učešće solista baleta beogradskog Narodnog pozorišta.

Извор[уреди]