Toplane duguju 100 miliona evra Srbijagasu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. октобар 2011.
NOVI SAD, 6. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja "Toplane Srbije" Milovan Lečić izjavio je u četvrtak da očekuje da grejna sezona počne 15. oktobra i pored toga što toplane Srbijagasu duguju 100 miliona evra.

"Nadam se da ćemo naići na razumevanje i postići dogovor o reprogramu dugova sa Srbijagasom", rekao je on na konferenciji za novinare nakon sednice Upravnog odbora u Novom Sadu i dodao da se nada da će biti i dovoljno mazuta, iako su rezerve nešto manje nego lane i iznose oko 6.000 tona.

Lečić je rekao da su sve probe u toplanama počele i da očekuje da, bez obzira na minimalna ulaganja u pojedinim toplanama u Srbiji, grejna sezona počne u predviđeno vreme 15. oktobra.

Prema njegovim rečima, toplane trenutno ne duguju ništa Naftnoj industriji Srbije, dok građani toplanama duguju oko 80 miliona evra. Trenutni dug privrede prema toplanama Lečić nije saopštio.

Lečić nije želeo ni da licitira oko povećanja cena usluga u pojedinim toplanama, rekavši da cene neminovno moraju da prate cenu energenata i da je to jedini izlaz za toplane u Srbiji.

Извор[уреди]