Tomislav Nikolić napustio sednicu Administrativnog odbora

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


14. oktobar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Administrativnog odbora Tomislav Nikolić napustio je u utorak sednicu tog skupštinskog tela nakon oštrih optužbi i reči njegovih dojučerašnjih kolega iz Srpske radikalne stranke.

Članovi administrativnog odbora iz SRS, kao i veliki broj poslanika te stranke, koji su prisustvovali sednici odbora odmah su zatražili da im se vrati mesto predsednika Administrativnog odbora, koje po njihovim rečima pripada njima kao najjačoj opozicionoj stranci, kao i mandati poslanika Napred Srbijo.

Sednicu je obeležio i kraći verbalni sukob poslanika SRS i poslanika iz poslaničkog kluba Napred Srbijo koji je formirao Tomislav Nikolić. Iako su poslanici SRS tražili da Administrativni odbor otvori raspravu o mandatima, oni nisu glasali za taj predlog koji je izneo Tomislav Nikolić, već su raspravu o tome podržali poslanici poslaničkog kluba Za evropsku Srbiju.

Pre početka rasprave o mandatima SRS, sednicu su napustili i članovi odbora iz G17 plus, kao i Esad Džudžević iz Bošnjačke liste Za evropski Sandžak.

Извор[уреди]