The Branka najbolji novi bend

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу5. фебруар 2010.
BEOGRAD, 5. februara 2010. (Beta) - Srpski internet časopis posvećen pop kulturi "Popboks" saopštio je u petak dobitnike godišnjih nagrada na osnovu glasova čitalaca koje će biti dodeljene 11. februara u Domu omladine Beograda.

Čitaoci www.popboks.com odlučili su da je u 2009. godini bio najbolji novi bend "The Branka", domaći album "Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom" novosadskog "Obojenog programa", dok je "najdogadjaj" koncert "Darkvud daba" 8. oktobra u DOB-u.

Najbolju domaću pesmu/singl ima "Sevdahbejbi" sa Lu Benijem "Yo!hambin 91", dok je nagrada za najbolji domaći spot pripala beogradskim "Jarbolima" za pesmu "Podrška je važna".

Čitaoci su odlučili da je najbolji domaći film "Život i smrt porno bande" režisera Mladena DJordjevića, nagrada "Popboksa" za beletristiku pripala je Danielu Kovaču za "Uzvodni bluz", a za publicistiku knjizi Zorana Radmilovića (1933-1985) "Zalažem se za laž".

Najbolji strip je "Dilan Dog knjige 1-4", televizijska emisija "Jelen Top 10" B92, radio emisija "Diskomer" Studija B, a sajt www.b92.net/kultura.


Извор[уреди]