Telekom Austrije sprema drugačiju ponudu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. мај 2011.
BERLIN/BEČ, 3. maja 2011. (Beta) - Telekom Austrije predaće u sredu novu ponudu za kupovinu dela vlasništva Telekoma Srbije koja će biti "drugačija od prvobitne", piše bečki dnevnik Prese pozivajući se na izvore u austrijskom koncernu.

Austrijski list ne navodi da li promenjena ponuda znači i povećanje prvobitno ponuđene sume od 850 miliona evra.

"Pretpostavka da Telekom Austrija Beogradu zaista uputi novu ponudu jeste sporazum o udelu koji u Telekomu Srbije ima grčka kompanija OTE. Srbija mora da se dogovori sa Grcima, odnosno sa Nemačkim Telekomom, navodi se u krugovima bliskim Telekomu Austrije", piše Prese.

List podseća da je ulazak TA na srpsko tržište "veoma interesantan". Jer, kako se dodaje, "TA je do sada u istočnoj i jugoistočnoj Evropi bio prisutan samo u mobilnoj telofiniji, ali potrebna mu je fiksna mreža da bi mogao da se uključi u biznis vezan za internet širokog spektra i da ponudi kombinovane proizvode".

Prese navodi da ključnu ulogu pri mogućoj kupovini vlasništva nad Telekomom Srbije za Telekom Austrije ima činjenica da TA već poseduje mobilnu mrežu Vip Mobile. Jer, preuzimanjem vlasništva Telekoma Srbije, TA bi sa dve mreže mobilne telefonije pokrivao 70 odsto tržišta, što ne dopuštaju propisi Evropske unije o slobodnoj konkurenciji.


Извор[уреди]