Пређи на садржај

Tehnologija u obrazovanju - neophodnost ili luksuz

Извор: Викиновости

Beograd (PRObjave) Osma međunarodna konferencija, koju organizuje Udruženje nastavnika engleskog jezika ELTA, pod nazivom "Tehnologija u obrazovanju – neophodnost ili luksuz" biće održana u hotelu Continental u Beogradu od 7-9. maja.

"Tehnologija je postala integralni deo našeg života. Teško je zamisliti ijedan segment svakodnevice koji nije povezan sa tehnologijom i mi, nastavnici engleskog jezika, svesni smo važnosti korišćenja raznih tehnoloških dostignuća u svrhu učenja: virtuelna učionica, Second Life, webquests, podcasts, blogs, Facebook, Twitter... sigurna sam da je većina tinejdžera upućena u ove pojmove i ne smemo da dozvolimo da ono što je u domenu njihovih interesovanja ostaje izvan škole!"- kaže, obrazlažući temu konferencije, predsednica ELTA-e, Marijana Čulić.

ELTA konferenciju otvoriće ministar prosvete Žarko Obradović a otvaranju će tradicionalno prisustvovati ambasador Sjedinjenih Američkih Država, direktor Britanskog saveta, predstavnici privredne komore Srbije i drugi. Na konferenciji će izlagati prof. dr. Herbert Puchta i Gavin Dudeney kao i drugi vodeći svetski ekperti i autori sa vodećih svetskih univerziteta.

Kako je navela Čulić, to je najveći skup u ovom delu Evrope: "Naše Udruženje ima ugovor o partnerstvu sa asocijacijama iz desetak zemalja; u poređenju sa bilo kojom konferencijom na koju šaljemo svoje predstavnike u ovom delu Evrope, gde se okupi do dve stotine učesnika, mi smo, sa sedam stotina jezičkih stručnjaka na jednom skupu, daleko brojniji, formalniji i organizovaniji".

ELTA je, sa svojih 600 članova, trenutno najveća nevladina i neprofitna organizacija u zemlji koja okuplja nastavnike i profesore engleskog jezika, kao i stručnjake koji se bave proučavanjem jezika i obrazovnih metoda. Cilj Udruženja je unapređivanje nastave engleskog jezika u našoj zemlji u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije i svim zainteresovanim pojedincima i ustanovama. Kao članica dveju najznačajnijih međunarodnih asocijacija profesora engleskog jezika, IATEFL i TESOL, ELTA prati i dostignuća iz ove oblasti u svetu. Više informacija o ovom događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu ELTA-e www.elta.org.rs.

Извор[уреди]