Teatri iz 18 zemalja u Subotici

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. април 2011.
BEOGRAD, 26. aprila 2011. (Beta) - Na predstojećem Međunarodnom festivalu pozorišta za decu koji će od 15. do 21. maja biti održan u Subotici, među pozorišnim trupama iz 18 zemalja nastupiće i gosti iz Brazila, Irana, Jermenije i Kazahstana, najavili su organizatori.

U zvaničnoj selekciji Festivala nastupiće Pozorište "Opera na mala" iz Sao Paula, Pozorište "Arija" iz Teherana, Državno pozorište lutaka "Hovhanes Tumanjan" iz Jerevana i Oblasno pozorište lutaka "Alakaj" iz Aktobea.

Najavljeno je i gostovanje umetnika iz Perua, a za festivalske nagrade takmičiće se i pozorišta iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Francuske, Hrvatske, Italije, Nemačke, Velike Britanije, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Turske i Srbije.

O nagradama u takmičarskom programu odlučivaće žiri u kojem su glumac i reditelj Robert Valtl iz Slovenije, reditelj i dramski pisac Vladimir Birjukov iz Rusije, scenograf i kostimograf Pavel Hubička iz Češke, reditelj i teatrolog Jaroslav Antonjuk iz Poljske i teatrolog i pozorišni kritičar Miroslav Radonjić iz Srbije.

Festival će ugostiti više od 2.000 učesnika, a pored premijernog programa u Subotici, najavljene su i reprizna izvođenja predstava u Segedinu (Mađarska).


Извор[уреди]