Tadićeva izjava neodgovorna

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. април 2011.
BEOGRAD, 15. aprila 2011. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ocenio je u petak da je izjava predsednika Borisa Tadića povodom razgovora sa liderom naprednjaka Tomislavom Nikolićem "skandalozna" i da će SNS mitingom u Beogradu u subotu naterati vlast da raspiše izbore.

"Ako ih ne nateramo, onda će popularnost Demokratske stranke (DS) pasti na nivo popularnosti vlade (Zorana) Živkovića", rekao je Vučić na konferenciji za novinare i naveo da je očigledno da predsednik DS, za koga je rekao da je "bahati poliičar", u strahu od daljeg gubitka povrenja naroda pokušava da zaplaši deo ljudi.

Vučić je ocenio da je izjava Tadića povodom razgovora sa predsednikom SNS-a Tomislavom Nikolićem o vanrednim parlamentarnim izborima "skandalozna, državnički i politički nedogovorna i neozbiljna".

Prema rečima Vučića, Tadićeva izjava u situaciji u kojoj se zemlja nalazi znači dodatno dolivanje ulja na vatru, pokušaj provociranja i političkih protivnika i svih onih koji ne misle kao Boris Tadić koji "je nepotrebno pokazao i ogromnu dozu bahatosti i osionosti, uz nervozu, paniku gotovo histeriju u svom saopštenju".

On nije želeo da govori o detaljima razgovora lidera SNS Tomislava Nikolića i Tadića, ali je naveo da je jučerašnji sastanak održan na poziv Tadića i da je završen bez rezultata, a da su naprednjaci tražili kompromis koji Tadić nije želeo.


Извор[уреди]