Пређи на садржај

Tadić nije siguran da ima snage za racionalizaciju uprave

Извор: Викиновости

27. новембар 2010.
BEOGRAD, 27. novembra 2010. (<a href="http://www.ots-beta.com">Beta</a>) - Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u subotu u Beogradu da nije siguran da ima snage da sprovede racionalizaciju državne uprave, ali da neće odustati od toga.

Govoreći studentima na njihovom skupu u Domu Narodne Skupštine, Tadić je ocenio da bi idealan broj ministarstava bio izmedju 10-15, a broj poslanika izmedju 100-150, ali je dodao da "ne treba imati iluziju da bi to samo po sebi smanjilo broj zaposlenih u državnoj upravi".

Tadić je ukazao da je privreda Srbije u veoma teškom položaju i da zbog toga država "nema dovoljno novca da investira... u onom smislu da se očekuju brzi efekti".

Tadić je istakao da čitav sistem treba da bude racionalniji, a "privreda mora da meri apsolutnom precizno vlastite potrebe".

"To je zadatak Privredne komore. Ja nisam zadužen za privredu. Ja sam samo obični predsednik Republike. Ja sam samo transmisija", rekao je Tadić.

Tadić je istakao da je on uključio mnogo mladih ljudi u rad svog kabineta, ali je dodao da "nije siguran da li je pogrešio ili ne što im je dao šansu".


Извор[уреди]