Пређи на садржај

Tadić neće podneti ostavku

Извор: Викиновости


3. jul 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da neće podneti ostavku na tu funkciju i da će u DS biti smenjeni oni koji nisu postigli očekivane izborne rezultate.

„Ranije su mi tražili da podnesem ostavku zbog pobede, a sada to isto traže zbog poraza. To je dovoljan razlog da ne podnesem ostavku“, kazao je Tadić u intervjuu nedeljniku Novi magazin.

On je rekao da mora kao demokratski političar da pažljivo i trezveno analizira vlastitu odgovornost, da ona mora da bude analizirana na institucijama Demokratske stranke i da isto važi sa sve institucije DS, jer je u politici pored legaliteta najvažnije imati legitimitet.

„Taj se legitimitet ovog puta obezbeđuje unutar stranke. Na Predsedništvu DS i Glavnom odboru posle izbora ja sam taj legitimitet dobio; potrebno je taj legitimitet potvrditi još u nekoliko navrata, ali ja ostavku na mesto predsednika Demokratskie stranke neću podnositi. I to je moja odluka“, kazao je Tadić.

Predsednik DS je odbacio spekulacije o raskolu unutar stranke, ali i najavio smenjivanje onih koji nisu postigli očekivane izborne rezultate.

Izvor[уреди]