Tadić nastavlja pregovore o raspodeli resora

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагуBEOGRAD, 22. jun 2008. (Beta) - Nosilac liste "Za evropsku Srbiju" Boris Tadić nastaviće večeras i sutra razgovore sa predstavnicima G17 plus, Srpskog pokreta obnove i Mađarske koalicije o raspodeli resora u budućoj Vladi Srbije i funkcija u republičkom i vojvođanskom parlamentu, uporedo sa pregovorima sa koalicijom SPS-PUPS-JS.

Kako agencija Beta saznaje, Tadić će u ime Demokratske stranke potpisati koalicioni ugovor sa koalicijom SPS-PUPS-JS, sa kojom je Tadić i večeras pregovarao, a DS će takođe takve sporazume potpisati sa svim stranakama članicama koalicije "Za evropsku Srbiju".

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je agenciji Beta da Mađarska koalicija ne traži resor u budućoj vladi, već dogovor o programu koji će sprovoditi, kao i mesta predsednika Skupštine Vojvodine i gradonačelnika Subotice.

Liga spocijaldemokrata Vojvodine takođe ne traži ministarsko mesto, a sve pregovore o tim funkcijama, prema rečima predsednika te stranke Nenada Čanka, vodi Boris Tadić.

Tadić je danas razgovorao sa predsednikom G17 plus Mlađanom Dinkićem i, prema izvororima bliskim pregovorima, ta stranka bi u budućoj Vladi Srbije imala šest mesta - potpredsednika vlade i resore ekonomije, NIP, telekomunikacija, zdravlja, sporta i omladine, nauke i kulture.

SPO, prema ranijim najavama, zahteva da u budućoj dobije jedno od važnijih političkih ili ekonomskih resora.

Sandžačko demokratska partija će u novoj vladi dobiti resor za rad i socijalnu politiku, koji je i do sada vodio predsednik te stranke Rasim Ljajić.

Prema dosadašnjim informacijama, koalicija SPS-PUPS-JS će u novoj vladi imati dva potpredsednička mesta, kao i resore policije, energetike, prosvete i infrastrukture.

Извор[уреди]