Tadić i kosovski Srbi traže poštovanje rezolucije 1244.

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

7. август 2011.
Србија -  (Beta) - Na sastanku predstavnika Srba sa severa Kosova i predsednika Srbije Borisa Tadića u nedelju uveče je u Beogradu dogovoren nastavak saradnje sa predstavnicima međunarodne zajednice, ali uz strogo poštovanje rezolucije 1244.

„Dogovoreno je da svi zajedno sačuvamo mir, jedinstvo i stabilnost na tom delu Kosova i Metohije, da nastavimo saradnju sa predstavnicima međunarodne zajednice i da u svim tim kontaktima od predstavnika međunarodne zajednice zahtevamo da striktno poštuju rezoluciju 1244“, rekao je načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

On je novinarima ispred zagrade Predsedništva Srbije kazao da je dogovorena puna saradnja sa institucijama Srbije i dodao da su predstavnici Srba Tadića upoznali sa situacijom na severu Kosova.

„Sporazum je postignut između naše države Srbije sa jedne strane i sa komandantom KFORa (Erhardom Bilerom) s druge strane, tako da ćemo mi nakon povratka održati zajedničku sednicu, gde ćemo preduzeti mere da ispunimo naše obaveze iz tog sporazuma“, poručio je Nedeljković.

Извор[уреди]