Пређи на садржај

Tadić i Ešton se dogovorili da nastave dijalog

Извор: Викиновости


7. септембар 2010.
BRISEL, 7. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton razgovarali su večeras u Briselu o usaglašavanju stavova u vezi sa rezolucijom koju je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN za raspravu o Kosovu i dogovorili se da nastave dijalog.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika, Tadić i Eštonova razgovarali su o naporima za usaglašavanje stavova Srbije i EU o predloženoj rezoluciji o Kosovu.

Iz Evropske komisije je saopšteno da se visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton sastala večeras sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i na tom susretu dogovoreno je da ostanu sutra u kontaktu.

"Sastanak je pružio priliku da se razgovara o situaciji nakon savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde. Eštonova i predsednik Tadić su se dogovorili da ostanu u kontaktu sutra", navodi se u kratkom saopštenju Evropske komisije koje je medijima prosleđeno iz Delegacije EU u Srbiji.

Prema nezvaničnim saznanjima, Tadić se vraća u Beograd.

Zvanični sastanak i radna večera Tadića i Eštonove, u seištu Evropske komisije, trajali su oko dva sata i završeni su oko 21 sat.

Šuret je održan dva dana uoči rasprave u Generalnoj skupštini UN o srpskom predlogu rezolucije o Kosovu i nakon intenzivnih konsultacija Srbije i EU o tom tekstu.


Извор[уреди]