Tadić: Sutra ću saopštiti odluku

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. decembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da je odbrambeni potencijal i stanje odbrane u Srbiji dobro i poručio građanima da mogu biti bezbedni, a da će odluku o sporu ministra odbrane i načelnika Generalštaba saopštiti sutra.

Tadić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekao da je na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, između ostalog, analizirana situacija u sistemu odbrane i nesuglasice između ministra Dragana Šutanovca i načelnika Generalštaba Zdravka Ponoša, a da će on svoju odluku saopštiti sutra.

"Odbrana je na zavidnom nivou a kakve ću odluke donositi o tome će javnost biti obaveštena sutra", rekao je Tadić i dodao da će se reforma oružanih snaga nastaviti.

Govoreći o sporu Šutanovca i Ponoša koji je vođen preko medija, on je istakao da svi snose deo odgovornosti za to jer je neadekvatno da se rasprava o tome vodi u medijima. "Ova rasprava ometa donošenje strategijskih dokumenata i dalje reforme", kazao je on, poručujući da lični sporovi moraju biti ostavljeni po strani.

Извор[уреди]