Пређи на садржај

Tadić: Pogrešne odluke vlada Crne Gore i Makedonije

Извор: Викиновости


10. oktobar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da su odluke vlada Crne Gore i Makedonije da priznaju nezavisnot Kosova veoma pogrešne, suprotne međunarodnom pravu i da ne doprinose regionalnoj stabilnosti i dobrosusedskim odnosima za koje se zalaže Srbija.

U izjavi dostavljenoj medijima, Tadić je ocenio da se sa tom odlukom Vlade Crne Gore ne slažu građani te države, kao i da je to učinjeno pod velikim političkim pritiscima.

"Vlada Crne Gore, zemlje sa kojom smo želeli najbolje odnose, ovim potezom je dovela u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije. Time je učinjena velika šteta i za građane Srbije i za građane Crne Gore koji imaju toliko toga zajedničkog", ocenio je Tadić i istazio uverenje da se građani Crne Gore ne slažu sa odlukom vlade.

Tadić je istakao da su diplomatske mere koje Srbija preduzima, povodom odluka rukovodstava dveju susednih zemalja, u skladu sa Akcionim planom Vlade Srbije i dodao da one ni na koji način nisu uperene protiv građana Crne Gore i Makedonije, kao i da Srbija ostaje uverena u neraskidivost veza naših naroda.

Извор

[уреди]