Tadić: Očekujem nastavak pregovora

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. decembar 2007.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da očekuje da će Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija prihvatiti inicijativu Srbije da se nastave pregovori o budućem statusu Kosova i Metohije između Beograda i Prištine.

"Ja očekujem više inicijativa, a jedna od njih je nastavak pregovora, za šta je opredeljana naša država. Očekujem da će i druge zemlje podržati takvu inicijativu, pre svega Rusija i Kina", rekao je Tadić. Međutim, kako je istakao Tadić, sigurno će postojati i stav na toj sednici o tome da nema više pregovora i da treba utvrditi budući status Kosova.

"Mi nastavljamo našu državnu politiku prema Kosovu i Metohiji. Naša pozicija je bila i više nego fleksibilna i fer", rekao je predsednik Srbije navodeći da je pregovarački tim Srbije tokom dvogodišnjih pregovora ponudio više modela suštinske autonomije koji su "primenjeni i efikasni". Ukoliko se nastavi pregovarački proces mi ćemo nastaviti sa predlaganjem i drugih modela koji postoje u svetu, rekao je Tadić.

Извор[уреди]