Tadić: Neprihvatljiva upotreba sile u Mitrovici

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. mart 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je u ponedeljak generalnom sekretaru NATO Jap de Hop Sheferu i visokom predstavniku EU Havijeru Solani da je potpuno neprihvatljivo bilo kakvo prekoračenje u upotrebi sile u vrlo osetljivom trenutku za Srbe i čitav Balkan.

"Moj apel i zahtev međunarodnim poslenicima bio je više nego jasan - da se svi uzdrže od sile i nasilja i da u narednom periodu samo pregovorima i dogovorom pokušamo da nađemo rešenje", rekao je Tadić u ponedeljak uveče u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.

Tadić je rekao da su izbori 11. maja drugo poluvreme predsedničkih izbora i izrazio uverenje da će građani glasati za politiku evropskih integracija i očuvanje teritorijalnog integriteta.

"Većina građana će zbog toga što je to njihov vitalni intres glasati za tu politiku. I ta politika će imati većinu u našem parlamentu i našoj vladi", kazao je Tadić, dodajući da je DS spremna na saradnju sa svim strankama koje vode proevropsku politiku i zalažu se za očuvanje teritorijalnog integriteta.

Извор[уреди]