Пређи на садржај

Tadić: Nećemo odustati od identiteta, Kosova i Evrope

Извор: Викиновости


22. decembar 2007.
Novi Sad/ Srbija (Beta) - Lider Demokratske strane (DS) i predsednički kandidat Boris Tadić izjavio je večeras u Novom Sadu da nikada neće odustati od identiteta i istorije Srbije i da će se za ostvarenje legitimnih ciljeva i prava boriti na svakom koraku.

"Naša vizija je vrlo jednostavna, naša politika je vrlo jasna. Ne odustajemo od našeg identiteta i istorije, od našeg Kosova i naše Evrope. Ne odustajemo od naših legitimnih ciljeva i naših prava i borimo se na svakom koraku za njihovo ostvarenje", rekao je Tadić na izbornoj konvenciji DS-a.

On je dodao "da je samo na taj način moguće izgraditi jaku i stabilnu Srbiju.

"Naš plan i na ovim izborima i u narednih pet godina je vrlo jednostavan. Samo otvarajući se prema svetu mi možemo da pribavimao nova sredstva kojima se otvaraju nova radna mesta. Srbija 30 godina nije investirala u neki kapitalni projekat i zato je veoma važno da autoput Beograd-Novi Sad bude završen za pet godina", poručio je Tadić.

On je rekao da je zajednički plan za budućnost definisan još 5. oktobra 2000. godine kada se Srbija, kako je naveo, opredelila za život sa svetom, protiv izolacije, i za formiranje modernog društvog koje postuje pravo svih građana.

Predsednik Srbije je rekao "da Srbiju u narednom periodu čekaju teške odluke i da ne postoji nijedna zemlja u Evropi sa sličnim izazovima".

"Zbog toga moramo biti hrabri i donositi hrabre odluke za bolju budućnost svih naroda koji žive u Srbiji", poručio je Tadić.

On je ocenio da je jedno od bitnih pitanja i budući status Kosova i dodao "da se narod nikada neće odreći svojih legitimnih prava i pristati da neko vređa njegovo dostojanstvo".

Podršku Tadiću večeras je pružio i premijer Republike Srpske Milorad Dodik, a na konvenciji u hali Spens govorili su i predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i muzičar Đorđe Balašević.

Извор[уреди]