Tadić: Najveći nedostatak vlade je nezaposlenost

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. april 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je „najveći nedostatak“ aktuelne Vlade Srbije na čijem je čelu njegova stranka to što nije rešila problem nezaposlenosti.

„Mi jesmo otvorili 200.000 novih radnih mesta, ali je kriza zatvorila 400.000. To jeste najveći nedostatak, toga smo svesni i rešavanje tog problema zato mora biti primarni cilj nove vlade“, rekao je Tadić u intervjuu prazničnom izdanju dnevnog lista „Politika“ upitan o tome šta su uspesi, a šta neuspesi vladajuće koalicije.

Tadić je rekao da je uveren da će koalicija oko Demokratske stranke pobediti na izborima, zakazanim za 6. maj, kao i da će ta stranka dati premijera.

„Uveren sam da će DS dati premijera. I bitno je da to bude osoba koja ima dovoljno kredibiliteta i političkog i stručnog da može da vodi tim koji će se izboriti sa krizom i koji će građanima ostvariti uslove za bolji život i za ekonomski prosperitet naše zemlje“, rekao je Tadić, koji je predsednički kandidat svoje stranke.

Upitan o razlikama između DS i Srpske napredne stranke, Tadić je rekao da je DS svoju politiku, kako je naveo, potvrdivala delima, a da, prema njegovim rečima, SNS nema nijedno delo, nijedan rezultat iza sebe.


Извор[уреди]

Bookmark-new.svg