Пређи на садржај

Tadić: Međunarodna zajednica može da ubedi Prištinu

Извор: Викиновости


14. novembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je uveren da međunarodna zajednica ima dovoljno instrumenata da ubedi vlasti u Prištini da prihvate sporazum o raspoređivanju Misije Euleks na Kosovu i Metohiji koji su usaglasili Srbija i UN.

"Sporazum o šest tačaka koji je Srbija postigla sa UN su crvene linije ispod kojih ne možemo da idemo", istakao je Tadić u intervjuu agenciji Beta i dodao da Beograd neće pristati ni na kakvo rešenje koje bi menjalo ono što je dogovoreno sa UN.

Tadić je rekao da je sporazum "spreman za proceduru u Savetu bezbednosti UN", kao i da će "čitavo rešenje za Euleks" i njegovo potvrđivanje u UN "još jednom biti vrednost Rezolucije 1244 kojom se potvrđuje integritet Srbije na Kosovu i Metohiji.".

"Ovakav sporazum je u interesu Srbije i očekivao sam da ne odgovara Prištini. S druge strane, očekujem da međunarodni poslenici imaju dovoljno instrumenata da ubede Prištinu da prihvate ovakvo rešenje. Sasvim sam siguran da imaju instrumenata da to i učine", istakao je predsednik Srbije.

Извор[уреди]