Tadić: Dodikova izjava ne dovodi u pitanje integritet BiH

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. новембар 2010.
ZAGREB, 25. novembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je u četvrtak, posle obilaska manastira Krupa u Hrvatskoj, da izjava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da je Bosna i Hercegovina nepovratno podeljena ne dovodi u pitanje integritet te države.

On je to rekao na pitanje novinara da prokomentariše Dodikovu izjavu, dodavši da takva poruka svedoči o tome da tri naroda i dva entiteta BiH nemaju dobru saradnju.

Na isto pitanje novinara hrvatski predsednik Ivo Josipović nije želeo da odgovori.

Posle obilaska opština Krnjak i Gračac, a zatim i posete srpskoj povratničkoj porodici u selu Deringaju, Tadić i Josipović su obišli pravoslavni manastir Krupu u koji su nedavno iz Srbije vraćene ikone.

Obilaskom manastira Tadić je završio dvodnevnu posetu Hrvatskoj tokom koje je razgovarao s najvišim zvaničnima Hrvatske i predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

U svim susretima ocenjeno je da su Hrvatska i Srbija u poslednje vreme postigle napredak u rešavanju mnogih otvorenih pitanja, a da je neophodno učiniti dodatni napor u rešavanju sudbine nestalih.

Izražena je i međusobna podrška evropskim integracijama i istaknuta potreba nastavka politike pomirenja.


Извор[уреди]