Tadić: Braniću interese Srbije svom snagom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. februar 2008.
Ujedinjene nacije-  (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je u Njujorku da prva priznavanja nezavisnosti Kosova "uvode teškoće" u večerašnju diskusiju u Savetu bezbednosti UN koji će raspravljati o kosovskom pitnaju, i takođe pozvao građane Srbije na "mir i prisebnost".

"To (priznavanje nezavisnosti Kosova) uvodi nove teškoće u samu diskusiju u Savetu bezbednosti. Međutim, takav epilog je bio očekivan u prethodnom periodu jer su te zemlje najavljivale jedan takav akt nelegalnog priznavanja nelegalne nezavisnosti Kosova i Metohije", rekao je Tadić RTS-u uoči sednice Saveta bezbednosti o Kosovu.

Tadić se po dolasku u Njujork sastao s ruskim ambasadorom u UN Vitalijem Čurkinom sa kojim je postigao punu saglasnost o pozicija Rusije i Srbije po pitanju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i procesa priznavanja nekih država.

"Nema nikakvih razlika među nama i u svakom slučaju idemo na Savet bezbednosti u jednom raspoloženju koje je dosta pomućeno ali istovremeno borbeno", kazao je predsednik Srbije.

Извор[уреди]