Tadić: Bosni ne preti rat

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

8. април 2010.
MEDVEDJA, 8. aprila 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u četvrtak da se sa zamenikom američkog državnog sekretara Džejmsom Stajnbergom saglasio da su netačne informacije da Bosni i Hercegovini preti rat.

"Ne radi se ni o kakvom ratu, situacija se dramatizuje, ne znam sa kojim ciljem. Treba identifikovati probleme racionalnim i demokratskim dijalogom tri naroda", rekao je Tadić novinarima u Medveđi.

Predsednik Srbije sinoć se sastao sa američkim zvaničnikom u Beogradu. Tadić je kazao da su razgovori sa Stajnbergom bili prijateljski i otvoreni, kao i da su se ticali situacije u BiH i na Kosovu. Prema njegovim rečima, Stajnberg nije izneo stav SAD po pitanju Kosova tokom sinoćnih razgovora.

"Što se tiče BiH, rekao sam da Srbija ne podržava bilo kakvu podelu te zemlje, smatram da bi to ugrozilo regionalnu stabilnost. Srbija ostaje snažno privržena Dejtonskom sporazumu što podrazumeva da je sve što se dogovore tri naroda i dva entiteta prihvatljivo i za Srbiju, ali ne može biti nametanja rešenja", rekao je Tadić.

Tadić je danas u Medveđi razgovarao i sa studentima isturenog odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta niškog Univerziteta.


Извор[уреди]