Пређи на садржај

Tadić:Stav Hrvatske u MSP mešanje u unutrašnja pitanja Srbije

Извор: Викиновости


10. децембар 2009.
Суботица/ Србија (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak uveče u Subotici da stav Hrvatske iznet u Međunarodnom sudu pravde u Hagu u raspravi o Kosovu predstavlja mešanje u unutrašnja pitanja Srbije.

"Mešanje u unutrašnja pitanja je stav Hrvatske iznet u međunarodnom tribunalu, kada je rečeno da je prema Ustavu iz 1974. godine pravo na samoopredeljenje bilo omogućeno i pokrajinama", rekao je Tadić na konferenciji za novinare posle susreta sa predsednikom Mađarske Laslom Šojomom.

Tadić je upozorio i da izjava hrvatskog predsednika Stjepana Mesića da Srbija vodi neiskrenu politiku prema Bosni i Hercegovini kvari odnose Beograda i Zagreba. "Nadam da nije namera Hrvatske da se naši međusobni odnosi spuste na niži nivo bilateralnih veza. Srbija ostaje privržena dobrosusedskoj saradnji, koja je i sustinska pretpostavka evropskih integracije", rekao je Tadić.

"Srbija podržava integritet svih susednih zemalja jer tako čuva i integritet Srbije na Kosovu. Da Srbija ne podržava integritet suseda, dovela bi u pitanje sopstveno istupanje pred međunarodnim insititucijama", rekao je Tadić.

Извор[уреди]