Tadić:Potrebne sistemske mere za borbu protiv korupcije

Извор: Викиновости


12. јун 2009.
Beograd-  (Beta) Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u petak uveče da Srbija može da se izbori sa korupcijom samo ako primenjuje sistemske mere, uz insistiranje na odgovornosti svih državnih institucija i promeni zakonodavstva.

"Kada govorim o institucijama ne mislim samo na predsednika, vladu i parlament, ne mislim samo na policiju i istražne organe, obaveštajne službe. Mislim i na novinare. Mislim i na staleška udruženja i udruženja menadžera, sindikate. Mislim bukvalno na svaku instituciju, jer korupcije ima bukvalno u svakoj instituciji. Nijedna nije imuna", kazao je Tadić.

On je kazao da može da da lični doprinos i ponudio da se proveri šta radi i dodao da time uvodi princip da svaka institucija i njen rad moraju biti proverljivi.

"S druge strane, dajem podsticaj i ohrabrujem istražne organe da rade svoj posao, ali i građane da prijavljuju akte korupcije, ali istvremeno apelujem na medije da se bave tom temom", rekao je Tadić novinarima pre početka svečanosti koju je priredila Srpska asocijacija menadžera u Skupštini grada Beograda.


Извор[уреди]