Tačna procena Sindikata obrazovanja Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. фебруар 2011.
BEOGRAD, 8. februara 2011. (Beta) - Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je u utorak da je tačna procena Sindikata obrazovanja Srbije, da bi na osnovu protokola koji je Vlada ponudila sindikatima prosvetari do kraja godine mogli da se nadaju ukupnoj povišici plata između 13,62 i 14,6 odsto.

"Ta cifra može biti i veća ako prihodi u budžetu budu veći nego što su planirani zakonom o budžetu. Postoji i zaštitna klauzula da ako prihodi budu manji neće se dovoditi u pitanje oni prihodi koji su predviđeni zakonom o budžetu", kazao je Obradović za Radio Beograd.

Prema rečima ministra, još nisu stigli zvaničan zahtev za nastavak pregovora i ponuda novog protokola koju najavljuju Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

"Mi smo spremni da razgovaramo, ali se postavlja pitanje o čemu", kazao je Obradović. Ministar je istakao da se prema podacima Ministarstva u više od 50 odsto škola nastava održava potpuno regularno sa časovima dužine 45 minuta.


Извор[уреди]