TV и радио емитери против контроле садржаја

Извор: Викиновости


10. јануар 2012.
САД -  (Beta-AP) - Врховни суд САД разматра да ли савезна власт треба да и даље надзире радио и телевизијске програме због могућности псовки и другог непримереног садржаја, када Американци имају кабловску телевизију која није под контролом, а на интернету се лако може доћи до такозваног садржаја за одрасле.

Националне телевизијске мреже су се позвале на Први амандман који гарантује слободу изражавања и медија, у случају против Савезне комисије за комуникације.

Емитери желе да суд преиначи одлуку из 1978. којом је Федерална комисија за комуникацију овлашћена да регулише РТВ садржај, бар у време када деца могу пратити програме, а то су ударни термини до 22 часа.

У данас изнетим аргументима пред Врховним судом, америчка влада наводи да посебну пажњу на своје садржаје треба да обрате телевизије и радио станице које емитују програм сопствене производње јер су оне доминантне, док много станица само емитују преузет садржај, попут филмова и серија.

Девет од десет домаћинстава у САД има кабловску или сателитску телевизију, и гледаоци притиском на даљински управљач могу лако да крстаре између телевизија које емитују властити програм и оних других.

Извор[уреди]