Svi shvataju da pitanje Kosova nije zatvoreno

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. август 2011.
Београд-  (Beta) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da ne postoji "ad hok rešenje" za problem Kosova, kao i da i međunarodni zvaničnici shvataju da pitanje Kosova nije zatvoreno.

„Jedan od važnih sagovornika su SAD. Klima u Vašingtonu polako se menja, postoji bolje razumevanje situacije u kojoj se Srbija nalazi i Prištini se više ne daje bezrezervna podrška, pogotovo ne za nasilne akcije“, rekao je Šutanovac u intervjuu Večernjim novostima od petka

Šutanovac je kazao da su za zvaničnike iz Vašingtona poslednji potezi Prištine bili iznenađenje i da nisu naišli na odobravanje.

On je istakao da je dobro da i međunarodni zvaničnici shvataju da pitanje Kosova nije zatvoreno i da jasno stavljaju do znanja da onaj ko probleme pokušava da rešava nasiljem ne može da očekuje podršku velikih sila.

„Kosovo trenutno nije u fokusu ni Istoka ni Zapada, velike države imaju svoje probleme i Hašim Tači koristi taj vakuum. Ali, očigledno je da je 'slomio zube' u pokušaju da zauzme administrativne prelaze“, rekao je Šutanovac.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg