Sve urađeno po zakonu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

1. август 2011.
Приштина-  (Beta) - Savet za bezbednost Kosova u ponedeljak je ocenio da su sve aktivnosti koje je Vlada Kosova preduzela povodom dešavanja na severu legitimne i u skladu sa kosovskim Ustavom i zakonima.

Na sednici kojom je predsedavao premijer Kosova Hašim Tači, Savet je analizirao situaciju nakon što je Vlada Kosova uvela zabranu uvoza robe iz Srbije i pokušala da uspostavi kontrolu nad prelazima Jarinje i Brnjak.

U zaključcima sa sastanka se navodi da Savet zahteva od svih bezednosnih agencija da usko korodiniraju aktivnosti kako bi se obezbedilo puno ostvarivanje reda i zakona na celoj teritoriji Kosova.

Takođe se zahteva koordinacija aktivnosti i mera sa međunarodnim mehanizmima na Kosovu koji imaju ovlašćenja u oblasti vladavine prava. „Ova koordinacija treba da bude uvek u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova“, navodi se u saopštenju iz Vlade Kosova.

Savet, takođe, zahteva da te agencije zadrže najveći stepen pripravnosti i svim sredstvima intervenišu ako bude doveden u pitanje „državni suverenitet i unutrašnje državno ustrojstvo Republike Kosovo“.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg