Sve spremno za Sabor u Guči

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. јул 2011.
GUČA, 25. jula 2011. (Beta) - Do otvaranja 51. Dragačevskog sabora trubača ostale su još dve nedelje a, prema rečima organizatora, u Guči i čitavoj zapadnoj Srbiji sve je spremno za početak najveće smotre narodnog stvaralaštva i čuvara kulturne baštine.

Predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović agenciji Beta je izjavio da će za nedelju dana, koliko traje Sabor, biti promovisano 1.200 učesnika u raznim programima, od kazivača narodnih zdravica i slikara do takmičenja za Zlatnu trubu sveta.

Za prvu trubu Srbije takmičiće se 18 trubačkih orkestara, a učestvovaće i deset omladinskih i pet pionirskih orkestara. Sabor se završava u nedelju, 14. avgusta, međunarodnim takmičenjem trubača.

Specijalni gosti Sabora biće prva truba sveta Dejan Petrović i orkestar Big bend, zatim Miroslav Ilić, trubači Boban i Marko Marković, Goran Bregović i reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije.

Prvi put ove godine u Guči će se održati i Fijakerijada za koju je prijavljeno 30 fijakerista iz Srbije a na programu je i smotra stvaralaštva inostranih muzičkih, folklornih i pevačkih ansambala.


Извор[уреди]