Sve države da sarađuju u istrazi

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. децембар 2010.
BEOGRAD,21.decembra 2010. ( Beta ) - Pomočnik državnog sekretara SAD Tomas Kantrimen izjavio je, povodom izveštaja Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, da bi Amerika pozdravila saopštenje vlada u Prištini i Tirani da će sarađivati sa svakom eventualnom istragom.

U intervjuu za Glas Amerike Kantriman je naglasio da sve države treba da sarađuju u istrazi i da SAD "veoma ozbiljno shvataju izveštaj" Martija.

"EULEKS je već istraživao ranije optužbe. Ako postoje novi dokazi u ovom izveštaju ili novi svedoci to se mora preneti EULEKSU i drugim kompetentnim vlastima radi istrage. Očekujemo i pozdravili bismo saopštenja vlada u Prištini i Tirani da će sarađivati sa svakom eventualnom istragom"

Kako je rekao Kantrimen , SAD su više puta isticale da ništa nije važnije od zasnivanja vladavine zakona širom jugoistočne Evrope. Nažalost i danas postoji previše organizovanog kriminala ne samo na Kosovu, južno i severno od Kosova, već u svakoj zemlji regiona"

Prema mišljenju pomočnika američkog državnog sekretara, Vlade zemalja regiona moraju efikasnije da sarađuju sa lokalnim vlastima po ovom pitanju.


Извор[уреди]