Sutra o poverenju vladi, glasanje verovatno u subotu

Извор: Викиновости


17. decembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da će posle konsultacja sa šefovima poslaničkih grupa odrediti dan za glasanje o tačkama dnevnog reda tekuće sednice, a da će sutra u 10.00 početi sednica o inicijativi opozicije da se izglasa nepoverenje Vladi Srbije.

"Nije smisao da odredim vreme za glasanje, a da ne izglasamo ono što je u interesu građana Srbije", rekla je Đukić-Dejanović novinarima u parlamentu.

Prema njenim rečima, potrebno je da se izglasaju važni i sistemnski zakoni, bitni za život građana, a niko nije mogao da predvidi da će skupština tokom prepodneva završiti razmatranje svih tačaka dnevnog reda.

Đukić-Dejanović je rekla da će se o danu za glasanje konsultovati i sa opozicijom i da joj je poznat njihov stav da bi o dnevnom redu danas trebalo da se glasa. "Pretpostavljam da će sednica o poverenju vladi trajati toliko da bi u subotu bio dan za glasanje", rekla je ona i navela da je to samo njeno glasno razmišljanje i da još nije ništa odlučila.

Извор[уреди]