Supergrađani u akciji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. mart 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Nizom uličnih akcija i uz pomoć online alata Centar za nove komunikacije Dokukino sprovodi kampanju suzbijanja nasilja u osam gradova širom Srbije. Prve akcije će se održati u Jagodini 26. marta, a slede Niš, Bor, Negotin, Zaječar, Novi Bečej, Novi Sad i Beograd.

Kampanja nastoji da poveća svest o značaju borbe protiv nasilja i važnosti da u toj borbi učestvuju organizacije građanskog društva i građani. Cilj kampanje je da se građani podstaknu da učestvuju u brzom i efikasnom evidentiranju slučajeva nasilja. Na društvenim mrežama je počela kampanja pod nazivom "Nije jagodinski", "Nije borski", "Nije niški" gde se navode primeri nasilja i traže načini za njegovo suzbijanje.

U off – line akcijama na ulicama aktivisti će obilaziti lokal, fotografisati i snimati sve ono za šta smatraju da "Nije jagodinski", "Nije niški"…

U trećem delu aktivnosti supergrađani, koji su prošli posebne treninge, će davati građanima preporuke šta treba da urade da bi i oni postali supergrađani i doprineli borbi protiv nasilja. Na licu mesta građani će moći da pogledaju na računaru kako funkcioniše online platforma Supergrađanin i da možda već tada prijave slučajeve nasilja koji su im poznati.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg