Suđenja po prijavi DRI od 8. maja

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

9. април 2010.
BEOGRAD, 9. aprila 2010. (Beta) - Suđenja jedanaestorici ministara protiv kojih je Državna revizorska institucija (DRI) podnela prekršajne prijave zbog nenamenskog trošenja budžetskog novca u 2008. počeće pred Sudom za prekršaje u Beogradu u prvoj polovini maja.

"Sudije su preuzele predmete i prva ročišta biće održana od 8. maja. Postupci će biti okončani u najkraćem mogućem roku", kazao je agenciji Beta predsednik Višeg prekršajnog suda Zoran Pašalić.

Državna revizorska institucija podnela je 18. februara zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 19 državnih funkcionera, među kojima je šest aktuelnih i pet bivših ministara.

Oni se sumnjiče za kršenje Zakona o budžetskom sistemu, a zaprećena kazna je do 50.000 dinara. Prijave su podnete protiv Slobodana Milosavljević, Gorana Bogdanovića, Žarka Obradovića, Tomice Milosavljevića, Nebojše Bradića, Olivera Dulića, Saše Dragina, Predraga Bubala, Slobodana Samardžića, Zorana Lončara i Vojislava Brajovića.

Podnete su i prijave protiv četvoro državnih sekretara iz Ministarstva ekonomije i Ministarstva rada i socijalne politike Srbije. Takođe, DRI je podnela prijeve i protiv bivšeg direktora Uprave za trezor Ivana Maričića, bivšeg i sadašnjeg direktora Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Mirjane Nikolić i Novice Antića i bivšeg direktora Republičke direkcije za imovinu Milana Tomića.


Извор[уреди]