Stroži kriterijumi za Oskara za najbolju pesmu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. јун 2009.
London-  (Beta) Oskar za najbolju filmsku muzičku numeru naredne godine neće biti dodeljen ako nijedna od nominovanih pesama ne zadovolji nove, strože kriterijume, saopštili su organizatori.

Prema novim pravilima, svaka nominovana pesma prilikom glasanja članova akademije za muziku mora da dobije minimalnu ocenu 8,25 na skali od šest do deset. "Pokušavamo da poboljšamo kvalitet", kazao je kompozitor i predsednik muzičkog ogranka američke akademije za film Brus Broton, objavljuje Bi-Bi-Si njuz. Dodao je da će nova pravila omogućiti da nominovane pesme budu "najbolje moguće".

"Mnogo se govorilo o filmskim pesmama, o tome da ne ostaju upamćene u poređenju sa pesmama iz prošlosti, i da neke od njih padaju u zaborav", kazao je Broton. Muzički ogranak akademije ima oko 200 članova, koji ocenjuju svaku predloženu pesmu. Još jedna novina na dodeli Oskara naredne godine biće uručenje Oskara za životno delo i drugih počasnih nagrada na posebnoj svečanosti, za razliku od dosadašnje prakse kada su te nagrade dodeljivane zajedno sa ostalima. Prva svečana dodela počasnih Oskara održaće se u novembru.


Извор[уреди]